Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Living on Facebook - Η ζωή στο Φατσοβιβλίο

H Asha ζει στο Λονδίνο. H Myrna στο Dubai, η Keiko στο Τόκιο. Την Heema από την άλλη, όλο τη ψάχνω, γιατί αλλάζει κάθε τρεις και λίγο διαμονή, μια Ισπανία, μια Άγιο Μαυρίκιο, μια Αγγλία. Είναι όλες φίλες μου καλές από το πανεπιστήμιο, κι έχω να τις δω τουλάχιστον 10 χρόνια.Τις περιμένω όμως να έρθουν κάποια στιγμή Ελλάδα. Στο μεταξύ ανταλλάσουμε εμπειρίες ζωής και λέμε τα νέα μας σχεδόν καθημερινά...

Τα ξαδερφάκια μου Λούης, Βαγγέλης και Μαρία ζουν μακριά και συναντιόμαστε μια – δυο φορές το χρόνο. Παρόλη την απόσταση, βλέπω συχνά φωτογραφίες τους, μιλάμε για τον Ολυμπιακό (φυσικά) και γελάμε πολύ, ειδικά όταν χάνει ο Παναθηναϊκός στο Ευρωπαϊκό, που γίνεται συνέχεια...

Ο Κωνσταντίνος έχει μετακομίσει Νορβηγία για να είναι μαζί με το ταίρι του, η Βάσια και η Cristina ζουν Αθήνα...Είναι όλοι τους καλοί μου φίλοι, φίλοι καρδιακοί. Μιλάμε καθημερινά, ανταλλάσουμε αστεία, απόψεις και νέα...αλλά δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ από κοντά! Η λίστα είναι μεγάλη, θα μπορούσα να συνεχίζω για πάντα.

Δεν είναι κανένα θαύμα...είναι απλά η ευτυχία του Facebook. Για μένα, δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος να επικοινωνήσω άμεσα και ζεστά με ανθρώπους τόσο μακριά μου. Το τηλέφωνο βοηθάει την απόσταση, αλλά έχει ένα μεγάλο ελάττωμα: αφορά δυο. Ενώ στο ίντερνετ μπορούμε και επικοινωνούμε όλοι μαζί, σαν να είμασταν σε ένα δωμάτιο και να μιλούσαμε για οτιδήποτε μας ενδιαφέρει.

Στην μικρή αυτή οθόνη του φατσοβιβλίου, βρίσκεις και απολαμβάνεις κομμάτια επικοινωνίας με ανθρώπους που ίσως να είχες χάσει για πάντα. Χαμένοι συμφοιτητές, παλιοί έρωτες, μακρινοί συγγενείς. Αλλά και ανακαλύπτεις νέες ψυχές να αγαπήσεις. Με παρόμοιες απόψεις, χόμπυ και ιδέες.  Δεν αντικαθιστά τη ζωή, αλλά βοηθάει πολύ να είσαι σε άμεση, ουσιαστική επαφή με άτομα που αγαπάς, που συμπαθείς, που θέλεις να ακούς. Κι αν δεν θέλεις πια επαφή με κάποιον, απλά, τον κάνεις delete!  
Πρώτη Δημοσίευση:
Εφημερίδα "Αργολικά" - Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου