Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Εκλογομαζώματα – Διαβολοσκορπίσματα

γραμμένο λίγο πριν τις εκλογές...

 

Βουλευτής Μαυρογιαλούρος, η σταθερή αξία

Αναλύουν, κατηγορούν, εξάπτονται, φωνάζουν, μιλάνε και ξαναμιλάνε...Είναι  παντού...Στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, καμιά φορά στις πλατείες, και πλέον στα τηλέφωνά μας, σε μηνύματα στα προσωπικά κινητά μας (στη 1 το πρωί), σε πληρωμένες εμφανίσεις στο διαδίκτυο και γενικά όπου μπορούν να ικανοποιήσουν την φυσική λογοδιάρροια τους.

Μιλάνε με ιδιαίτερο πάθος, περίσσεια ειλικρίνεια κι έχουν δυναμική άποψη για τα προβλήματα ΜΑΣ, τους λόγους της οικονομικής μας κρίσης (δεν υπήρξε ποτέ βουλευτής στην ιστορία που τον άγγιξε η κρίση),  και κυρίως για το ποιος φταίει για όλα αυτά (πάντως όχι αυτοί!).  Έχουν έτοιμες τις λύσεις στο τσεπάκι, έχουν την πανάκεια για όλα τα προβλήματα, ξέρουν τα πάντα. Είναι ηθικοί, δεν είναι σαν τους άλλους, αυτή τη φορά μπορούν και θα κάνουν ότι μας υπόσχονται. Είναι οι νέοι υπεράνθρωποι που μας κοιτούν στα μάτια και μας ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι δηλώσεις τους είναι πέρα από κάθε φαντασία: «Δεν υπάρχουν τα χρήματα να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν»,  «Για τις πρώτες 100 ημέρες έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση» , «Βασικός μισθός 1.400 ευρώ» (αν και το τελευταίο χωρίς μίζες, Porsche, τοκογλυφικές τράπεζες και καλοπληρωμένους ποδοσφαιριστές-τραγουδιστές-διασκεδαστές είναι εν μέρη εφικτό).

Ένα είναι σίγουρο: Οι πολιτικοί μας ζουν σε παράλληλο σύμπαν.

Τους ακούω πολλά χρόνια τώρα. Δεν είμαι ο άνθρωπος που ζει στο δικό του κόσμο και δεν τον ενδιαφέρει τι συμβαίνει στην κοινωνία. Είμαι πολιτικοποιημένο ον. Παρακολουθώ τις ειδήσεις, ακούω τις απόψεις τους. Το θεωρώ αδιανόητο να μην ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα και να αφήσω τον εαυτό μου και το μέλλον μου έρμαιο της τύχης. Εκνευρίζομαι ιδιαίτερα με τους αδιάφορους για τα κοινά, με τους κυνικούς «όλοι ίδιοι είναι», με τους ανθρώπους χωρίς πολιτική σκέψη και άποψη, που δεν πάνε καν να ψηφίσουν.  Τόσα χρόνια προσπαθώ να τους αφυπνίσω να σκέφτονται και να επιλέγουν, να μην αδιαφορούν.

Αλλά τώρα τελευταία, να σας πω την αλήθεια μου, αρχίζω και τους καταλαβαίνω...

Πρώτη Δημοσίευση:




Εφημερίδα "Αργολικά" - Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου