Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Με σημαία την αισιοδοξία

Σημείωση. Στους περισσότερους χρήστες του διαδικτύου το παρόν θέμα μπορεί να είναι γνωστό. Με το άρθρο ήθελα να το κάνω γνωστό και στους αναγνώστες της εφημερίδας "Τα Αργολικά" που δημοσιεύονται και όλα τα άρθρα του ονειροπωλείου.



Υπάρχει ένα βιντεάκι που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και λέει τα εξής:

«Ζητήθηκε από μια ομάδα μαθητών να γράψουν μια λίστα με αυτά που κατά τη γνώμη τους ήταν τα σημερινά "επτά θαύματα του κόσμου".  Παρ' ότι υπήρξαν κάποιες διαφωνίες, οι περισσότερες γνώμες αφορούσαν τα παρακάτω: 1. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου,  2. Το Τaj Mahal, 3. To Grand Canyon, 4. Το κανάλι του Παναμά,  5. To Εmpire State Building, 6. Η βασιλική του Αγίου Πέτρου, 7. Το σινικό τείχος.

Ενώ μάζευαν τα γραπτά, ο δάσκαλος πρόσεξε ότι μια μαθήτρια, δεν είχε τελειώσει ακόμη το γράψιμο. Τη ρώτησε λοιπόν αν είχε κάποιο πρόβλημα με τη λίστα της. Το κορίτσι απάντησε: "Nαι, έχω λίγο πρόβλημα. Δεν μπορώ να αποφασίσω, γιατί είναι τόσα πολλά..." Ο δάσκαλος τότε της είπε: "πες μας λοιπόν τι έχεις γράψει, για να δούμε αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε."

Το κορίτσι στην αρχή δίστασε, μα μετά διάβασε: "Πιστεύω ότι τα επτά θαύματα του κόσμου είναι...

 1. Να βλέπεις..

 2. Να ακούς...

 3. Να αγγίζεις...

 4. Να γεύεσαι...

 5. Να αισθάνεσαι...

 6. Να γελάς...

 και
 7. Να αγαπάς..."

 Η ησυχία στην αίθουσα ήταν τέτοια, που θα άκουγες και μια καρφίτσα αν έπεφτε.....

Τα πράγματα που παραβλέπουμε σαν απλά και συνηθισμένα και που τα παίρνουμε για δεδομένα, είναι πραγματικά τόσο εκπληκτικά και άξια θαυμασμού. Γιατί τα πιο πολύτιμα πράγματα στη ζωή δεν μπορείς να τα χτίσεις με το χέρι, ούτε να τα αγοράσεις...»

Το βιντεάκι αυτό -μεταφρασμένο σε διάφορες γλώσσες- κάνει εδώ και χρόνια το γύρο του κόσμου. Ίσως να είναι υπερβολικά απλοϊκό, ίσως να αποτελεί συμπυκνωμένη φιλοσοφία, μπορεί να είναι όλα, μπορεί και τίποτα.  Σίγουρα όμως, προσφέρει γλυκά χαμόγελα και μια ζεστή αίσθηση στην καρδιά. Κι αν κάνουμε σημαία την αισιοδοξία του, τότε μπορούμε να ελπίζουμε όλοι σε έναν καλύτερο κόσμο.  


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τα Αργολικά" στις 10/6/2010
Share

6 σχόλια:

  1. ποσο αληθινό! Χαιρετισμούς από το Σουλτανάτο του Ομάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hello capricorn!
    μου αρεσε πολυ αυτο το Post!
    σε κανει να συνηδειτοποιεις μερικα πραγματα ουσιας!
    love ur posts!!!
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kλισέ αλλά αληθινο και το ξεχνάμε! Ωραίο το blogάκι σου, σήμερα το ανακάλυψα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mporei na einai klise opos leei h Foteini,alla einai panemorfo,swsto,ali8ino kai pragmati einai kati to opoio 3exname kata kairous kai den tha eprepe!
    nice blog by the way!
    xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή