Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Φώτα, χρώματα, έλκηθρα, λαμπιόνια και ...ήλιος!

Κάθε χρόνο αυτές οι μέρες είναι  γιορτινές, χαρούμενες, γεμάτες κρύο και θαλπωρή δίπλα στο τζάκι. Φέτος όμως νιώσαμε λίγο από Χριστούγεννα Αυστραλίας! Εντάξει, δεν είμασταν και με τα μαγιό, αλλά μια ζέστη παραπάνω τη νιώσαμε! 











Φέτος, το πλούσιο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας κόντεψε να μεταμορφωθεί σε πολύ πλούσιο ...πικνίκ στην εξοχή!  Φέτος επίσης, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, κι εν μέσω κρίσης,  φάγαμε πολύ και καλά. Γιατί  η φτώχια, όπως και να το κάνεις, θέλει καλοπέραση. Μα τώρα μεταξύ μας, καταλαβαίνει ο Έλληνας από κρίση; Η καλοπέραση παραμένει καλοπέραση. Κι έχει η Θεός! Γιατί τελικά, αυτή η μάλλον απλοϊκή νοοτροπία κρύβει μια μεγάλη αλήθεια. Αν σκέφτεσαι θετικά, η λύση εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένεις.




Γι’ αυτό και φέτος η διακόσμηση  των καταστημάτων, δεν ήταν φτωχική, κάθε άλλο! Οι ντόπιοι επιχειρηματίες τόλμησαν και έδωσαν μια χαρούμενη νότα στην πόλη. Φέτος, είδα πολλά χρωματιστά αυτοκόλλητα (τα αγαπημένα μου) που έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στις βιτρίνες. Είδα επίσης Άγιο-Βασίληδες κρεμασμένους σε ακόμα περισσότερα μέρη, σπίτια γεμάτα λαμπιόνια, μωρά ντυμένα αγιο-βασιλάκια και καλικατζαράκια. Μπορεί ο ήλιος να έλαμψε παντού, το χιόνι να μην πλησίασε καν την Αργολίδα, η κληματαριά της θείας μου να έβγαλε φύλλα 2 μήνες πριν, αλλά η χαρά των Χριστουγέννων ήταν διάχυτη παντού.

Έστω κι αν φέτος ο Άγιος Βασίλης να φόρεσε μαζί με τον κόκκινο σκούφο, και πολύ σκούρα γυαλιά ηλίου! 

Στις φωτογραφίες μερικές μόνο από τις βιτρίνες που εντυπωσίασαν

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τα Αργολικά" στις 31/12/2009



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου